Blancolån som billån

Att köpa en elbil eller en miljöklassad bil kan tyckas dyrt. I det långa loppet kan det emellertid vara mer lönsamt än att köpa en bil med en konventionell förbränningsmotor. Om du ansöker om ett blancolån som billån kan du förverkliga drömmen om en elbil. 

låna pengar bilGenom att ta ett blancolån med Axofinans kan du ta steget mot en billigare och grönare framtid redan idag. Det krävs fler miljöfarliga resurser för att tillverka en elbil jämfört med en bil som drivs av fossila bränslen. Det jämnar dock ut sig över tiden då elbilen genererar en mindre mängd utsläpp i drift. Tester visar att det stämmer även i de fall där elbilen laddas med elektricitet som genererats från kolkraft. Skillnaden blir dessutom ännu större då grön elektricitet används för att ladda batterierna. I ett land som Sverige där det är en väldigt låg andel fossila bränslen i elproduktionen, blir elbilar alltså ett väsentligt grönare alternativ.

Elbilen är billig i drift

Att köra elbil har uppenbara fördelar som tystare gång och inga lokala avgaser. Men är det försvarbart att byta in sin gamla diesel- eller bensinbil för att köpa en ny elbil? – Dagens Nyheter

 

Trots att kostnaden för en elbil överstiger kostnaden av dess konventionella motsvarighet, så är elbilen betydligt billigare i det långa loppet. Det beror dels på att inga fossila bränslen behöver införskaffas, men även på att miljövänliga bilar inte är lika högt beskattade.

Investera i framtiden – köp en elbil

Att köpa en elbil är en klok investering både för planeten och privatekonomin. Andelen laddbara bilar bland nybilsregistreringarna förväntas under 2020 uppgå till så mycket som 24 procent, och hela 30 procent året därpå. Allt fler svenskar väljer att satsa på miljövänliga alternativ, i och med det så byggs även infrastrukturen ut för att se till att laddningsbehoven av elbilarna möts.