Google före Apple

Apple med sin Steve Jobs har alltid setts som världsledande och det företag som alla andra teknikföretag strävar efter att komma upp till. Och nu har det hänt.

Företaget som har gått om Apple är inget mindre än självaste Google. Google som med sin kraft har fått ordet ”googla” till att bli ett vedertaget ord i det svenska språket. Nu har de under det senaste året ökat sitt värde med 40 % till 159 miljarder dollar.

Världens mäktigaste varumärke

Med stor makt kommer stort ansvar, och visst är det så att Google måste ta stort ansvar. Enligt Brandz så har nu detta företag gått om Apple som tre år i rad legat på toppen som det mäktigaste varumärket i världen.

Förut var det iPads och iphone 5 som världen väntade på med storm och förtjusning, nu verkar det mer som om man är exalterad över vad Google ska komma ut med härnäst. Man kan se det lite som att Google har tagit över facklan nu. Men, vad man även ska komma ihåg är att Apple är det företag som många anser ha den snyggaste designen och man ser sig fortfarande tillhöra familjen Apple när man har något av deras produkter.

Nya på listan

Med sina 148 miljoner dollar har nu Apple klivit ner ett steg och lämnat plats åt Google. Vad man kan se när man kollar på top 10-resultatet är att den listan inte är så svår att föreställa sig med namn som IBM, Microsoft, Mc Donalds, Coca Cola, Visa, AT&T, Marlboro och Amazone. Ser man till nya namn på listan över de hundra mest mäktiga företagen så har Twitter och Linkedin klättrat in. Och vi kommer med största sannolikhet att se att dessa företag klättrar – om inte Google köper upp dem.