Kommer vikbara skärmar tillbaka?

Hur kommer nästa generations Iphone att se ut om en får spekulera? Drömmen om en vikbar mobil lever upp och nya skärmar med starkare färgåtergivning verkar vara på tapeten. Nästa generations Iphone (nummer åtta) kommer nästa höst, och samtidigt firar samma mobiltelefon tio år.

hand-apple-iphone-smartphoneTrots att tekniken och utvecklingen går så snabbt kan det ibland vara helt onödigt att köpa en alldeles ny mobil, särskilt om man redan har en fullt fungerande som bara är ett år gammal. För den som dessutom vill spara lite pengar är en begagnad iphone bra mycket billigare att köpa än en ny, trots att tekniken inte hunnit förändra jättemycket på bara en generation. Samtidigt kan det vara lockande att hela tiden ha det allra nyaste, men även mobiler i second hand kan vara nya i jämförelse med den mobil som en redan har. Mobiler som finns att köpa begagnat är bland andra:

  • Iphone 6 S
  • Iphone 6S Plus
  • Iphone 5C

Det många säkerligen saknar med de äldre varianterna av mobiltelefoner är den vikbara sorten. Turligt för alla som saknar denna kan nu MacWorld bland andra meddela att Apple faktiskt har kammat hem patent för just en vikbar telefon. Ännu är det inte alls säkert om Apple överhuvudtaget kommer att använda sitt patent och göra verklighet av en vikbar telefon. När Iphone 8 släpps under hösten 2017 får den som lever se, helt enkelt. Men eftersom Apples telefoner sett snarlika ut i nästan nio år kanske det är så dags för en förändring på designfronten?

Nya skärmar och tio år på nacken nästa år

Samtidigt rapporterar Dagens Industri att nästa generation Iphone har något som high tech som en OLED-skärm. Det är den japanska elektroniktillverkaren Sharp som bekräftar att nästa laddning med nya Iphones från Apple kommer ha denna mer avancerade sorts skärm. Det passar kanske bra eftersom mobiltelefonen vid det laget kommer att fira tio år. OLED som teknik ger bland annat en starkare färgkontrast och kan dessutom formas annorlunda än vad de skärmar som i dag används kan. Samsung har redan gjort slag i saken och använder alltså denna typ av skärm redan, i sina premiummodeller S7 Edge och Note 7. Men nu ska alltså även Apple ta samma kliv och göra förändringen även de, om man får tro nyheten från det japanska bolaget rätt. Allt om den nyaste tillkomlingen, Iphone 7, kan en läsa mer om här.