Mobiltillbehör allt viktigare

Ett allt tydligare fokus läggs på våra mobiltillbehör – både av oss själva som konsumenter och av företagen vilket gör att mobiltillbehören idag blir allt smartare.

Alla äger vi idag någon form av mobiltillbehör och någonting som blir allt viktigare är dess funktion och hållbarhet. Och någon som verkligen lagt fokus på detta är IKEA som nu lanserat en kollektion möbler som fungerar som trådlösa laddningsstationer med Qi-standard, men för att laddningen ska fungera måste telefonen du har ha ett speciellt skal – vilka enligt tidningen MacWorld kanske inte är det vackraste som IKEA tillverkat. Tidningen skriver bland annat om hur de skal vid namn Vitahult som möbeltillverkaren tagit fram för att passa med sina laddningsstationer är simpla, tråkvita och i hårdplast, och att om man vill ha skal med Qi-funktion så ska man istället handla från någon annan tillverkare än IKEA som tidningen anser endast ska hålla sig till möbler.

Inte bara telefonens skal som är viktiga

Visst kopplas ordet mobiltillbehör ganska snabbt ihop med skal och fodral, men även hörlurarna till telefonen är tillbehör som är viktiga. Och detta är något som såväl teleoperatören Apple som Telasonera tagit vara på som bägge två köpt in sig i respektive Beats by Dre och Zound Industries varumärken vilka har fokus på hörlurar, skriver tidningen IT24. Men dessa är inte ensamma om att vilja ta del av mobiltillbehörskakan. Även teleoperatören Tre har valt att ge sig in i matchen med kollektionen ”3Details AW13” i ett samarbete med tillverkaren  The Case Factory. Till Dagens Media säger Tres marknadsansvarige Gina Azaric att man inspirerats av modetrender, vilket gör att kollektionen bland annat innebär djurmönstrat och punk – spännande!