Så fungerar GPS-teknik

En GPS är för många en ovärderlig pryl när det handlar om att hitta vägen till olika platser. Hur fungerar en GPS och i vilka yrken är det bra att ha en sådan? Läs mer om det nedan!

gps teknikAtt kunna navigera är förstås långt ifrån ett nytt behov, men i och med GPS-tekniken har navigeringen utvecklats enormt mycket sedan kompassen. Det som främst imponerar med tekniken är den exakthet som ger möjlighet att veta exakt var någonstans du befinner dig. För det bästa inom den här tekniken ska du absolut titta på en GPS-tracker från Northtracker, oavsett om det gäller företag eller privatpersoner.

Hur fungerar en GPS?

En GPS arbetar med koordinater, där enheten kommunicerar med en satellit för att avgöra din position. GPS-satelliten går i en bana runt jorden, vilket innebär att du ständigt har koll på var du är. Det ska med andra ord inte spela någon roll om du springer Göteborgsvarvet, klättrar i bergen, om du befinner dig på månen, eller om du har en GPS i lastbilen – du ska alltid ha kontakt:

Navigering via gps är numera vardagsmat på jorden. Men hur hittar man runt månen? Jodå, satellitnavigering kan fungera även där – Svenska Dagbladet

Yrken där en GPS är bra att ha

I alla yrken där det är viktigt att enkelt navigera sig till rätt plats är det viktigt med en GPS. Exempel på sådana yrken är:

  • Chaufförer. Oavsett om det handlar om transport av gods eller människor så sker en förflyttning från A till B. Av den anledningen är det förstås ett måste att kunna hitta till de adresser som uppdraget gäller. Att köra vilse innebär irritation och är inte bra för affärerna.

 

  • Fiskare. Här är GPS:en tillsammans med annan utrustning viktig som en vägvisare vid sjöar och vattendrag, men också för möjligheten att kunna (som Fiskejournalen uttrycker det) ”markera heta platser” på kartan där fångsten är extra bra.