Internet – en värld av möjligheter

Med internet har en värld full av nya möjligheter öppnats. Vi kan nu prata med människor från hela världen, få tillgång till obegränsat med information och handla vad vi vill med ett musklick. Internet har i viss mån till och med bidragit till ett bättre samhälle.

En ny undersökning visar att brottsligheten bland unga män har minskat och att en anledning till det är internet. En av de vanligaste typerna av brottslighet bland männen är trafikbrott. Dessa brott har minskat på grund av ändrade ungdomsvanor med ett ökat umgänge på internet och via mobiler. När det blir mer intressant att umgås i en virtuell värld än att träffas på stan, är den naturliga följden att bilrelaterad brottslighet minskar.

En annan sak som internet har bidragit till är att öppna upp möjligheten för folk att starta ett eget företag. Vem som helst kan gå in på till exempel sv.unoeuro.com och skapa ett eget webbhotell. Att det är så enkelt för företag att skapa webbsidor och för konsumenter att klicka hem varor, har lett till att den svenska e-handeln förväntas omsätta 42,5 miljarder kronor under 2014.

Att internet öppnat upp för ett nytt sätt att kommunicera har vi redan nämnt. Innan internet fanns kunde man nog inte tänka sig att det skulle bli lika lätt att prata med någon på andra sidan jordklotet, som att prata med sin granne. Det är inte konstigt att en social nätverkstjänst som Facebook har blivit den mest besökta sidan i världen. Webbplatsen har mer än en miljard aktiva användare och har 836,7 miljoner besökare.

En utav internets bästa egenskaper är att man lätt kan söka svar på frågor man har och få information på ett smidigt sätt. Internet innehåller så mycket information att det för fem år sedan vägde lika mycket som 100 miljoner elefanter. Internet lär vara betydligt tyngre nu.