Skaffa begagnad dator för kvalitet och hållbarhet

Det är lätt att fastna i IT-hypen. Hela tiden kommer det ut nya modeller och uppdaterade versioner, och många upplever det som en garanti att alltid köpa sprillans nytt. Idag ser bilden annorlunda ut eftersom det finns högkvalitativa datorer som är begagnade.

Fördelarna med en begagnad dator

Om du eller dina barn behöver en ny dator är det smart att köpa begagnat. Det är inte bara fördelaktigt rent ekonomiskt utan också ett bra val för miljön att använda produkter så länge som möjligt. Genom att köpa en begagnad dator eller mobil motverkar du de utsläpp som nya produkter innebär, och du statuerar ett gott exempel i kampen för miljön. Som ansvarsfull förälder är det viktigt att barnen lär sig tidigt att respektera planeten och göra vad de kan för att hålla den frisk. Många förskolor satsar till exempel på att undervisa barn att göra jorden glad och därför kommer barnen både förstå och uppskatta ditt val.

Välj rätt modell

En av anledningarna till att många föredrar att köpa nytt är garantin. Vad många inte vet är att det idag går att köpa begagnade datorer precis som nya: med öppet köp och garanti. Desto viktigare är det däremot att hitta rätt modell med allt vad det innebär. Ett bra tips är att se över dina individuella behov och fundera på vad du tänker göra med din dator. Ska du bara skriva mejl och kanske surfa lite på nätet behöver du en mycket enklare modell än om du ska redigera videor och foton.

Tonåringar vill ofta spela tunga spel och faktum är att allt fler vuxna och äldre också tycker att det är roligt med dataspel. Då behövs exempelvis högre prestanda och bättre grafikkort. Alla spel kommer med en lista på vad som behövs för att de ska kunna avnjutas, och du kan få hjälp av försäljarna om du har svårt att hitta rätt. Ska du skriva mycket är det istället viktigt att du får en skärm och ett tangentbord som fungerar bra för dig. Ytterligare en faktor är var du tänkt använda din dator – ska den följa med när du är på resande fot är det bekvämt med en lätt och smidig modell, medan en hemmadator är behagligare att använda om den är lite större och stabilare. Allt det här, och mycket till, kan du hitta begagnat.