Skaffa elbil i Malmö

Intresset för att köpa elbil är stort i Sverige. Idag hittar du även ett stort utbud av begagnade elbilar. Dock måste du kunna ladda din elbil. Därför är det smart att bo i en bostadsrättsförening eller ett hyreshus med laddstolpar. Eller så föreslår du dem att investera i en laddstation för framtiden.

Bland det viktigaste att tänka på när du köper elbil är hur du ska ladda den. Om du bor i villa installerar du egen laddbox, men om du bor i lägenhet kan du behöva planera lite extra. Först och främst kan du kolla med kommunen var det finns laddstolpar, så att du hittar stolpar nära din bostad. Sedan är det smart om din hyresvärd eller bostadsrättsförening investerar i laddstolpar. Elbilen är framtiden och det är klokare att göra det idag, än om fem år. Det höjer också fastighetens värde. För att installera laddstolpar Malmö vänder du dig till Opigo, som hjälper både företag och bostadsrättsföreningar att skapa laddstationer på plats.

Investera i laddstolpar

Laddstolpar utanför fastigheten är en investeringen, särskilt som det finns bra bidrag och subventioner just nu. Energimyndigheten erbjuder skattereduktion för grön teknik som gör installationen billigare. Eftersom regeringen vill att landet ska minska på dess fossilberoende finns det flera ekonomiska incitament som erbjuds. Det är inte säkert att de finns kvar om 3-5 år då än fler kommer att köra elbil. En fastighet ökar också i värde med laddstationer. Den blir attraktivare och det är ett bra sätt att öka vinsten för bostadsrättsinnehavare. Därför ska fastighetsägare investera i laddstolpar just nu:

• Bra subventioner
• Fastigheten ökar i värde
• Bättre för klimatet
Om din arbetsplats saknar laddstation är det smart att även uppmuntra din arbetsgivare att installera laddstolpar. Vinst för både företaget, de anställda och klimatet.

Köpa elbilAn EV, electric vehicle, parked in an amazing lush green forest in Soderasen national park, Scania southern Sweden. Woodland photo

Du vill alltså köpa en elbil. Eftersom elbilarna funnits på marknaden ett tag så behöver du inte köpa en ny Tesla för att köra fossilfritt, utan det finns många begagnade bilar att välja mellan. Som malmöbo kan det vara smart att tänka igenom hur du vill använda din bil. Vill du främst ha den som citybil? Eller vill du kunna ta dig ut på landet, till en sommarstuga eller kunna åka upp till norra Sverige för att vandra i fjällen? Ju lägre resor, desto större bil. Ska elbilen främst användas i Malmö, Helsingborg och ibland göra en tur över till Köpenhamn? Då kan du satsa på en liten och smidig elbil som du enkelt kan fickparkera överallt. Målet är bara mer frihet, utan att behöva tanka med dyr benson eller diesel som påverkar klimatet negativt.

Om du ska köpa en begagnad elbil är det extra viktigt att tänka på räckvidden. De nyaste elbilarna kan köra riktigt långt och tar sig upp till Stockholm på en laddning. Ska du däremot främst köra bilen i och kring Malmö kommer en begagnad elbil vara ett mycket bra köp. Du sparar pengar och kommer ändå alltid att kunna ta dig dit du vill. För att Sverige ska klara klimatmålen är det väsentligt att fler svenskar kör elbil och att användandet av fossildrivna medel snabbast möjligt fasas ut.