Ske Googles vilja

Google är en jätte som tar och ger, till de som koncernen bedömer behöver det, och skyddar därmed vissa intressen. Nu satsas det på utvecklare i Indien samtidigt som lånebranschen stängs ute i kylan.

Om en vill hänga med i utvecklingen gäller det att hänga på i flödet när det kommer till nyheter om Google. Vad den stora IT-jätten väljer att premiera eller frysa ut påverkar världen på ett sätt som nästintill är lite kusligt. Nyligen kunde det läsas i Svenska Dagbladet hur sökmotorn ska komma att utbilda hela två miljoner utvecklare i Indien, med fokus på plattformen Android. Det är en hel del folk och kommer säkert att göra en stor skillnad både på plats i Indien men även globalt.

En annan nyhet är att Google stoppar smslån, eller i alla fall annonseringen av dessa. I Expressen Dina Pengar står det vidare att sökjätten vill sluta släppa fram annonser från företag som säljer snabblån, krediter som har återbetalningskrav på 60 dagar eller kortare. Det är ett ganska mäktigt statement från den sökmotor som är ett i världen på annonser på webben. Vad Google grundar sina beslut på får hoppas vara väl underbyggd och källkritisk, för det står klart att det förekommer en hel del bristfällig kritik av branschen i stort. Det är Breakit som är först med nyheten och baserar nyheten på ett blogginlägg skrivet av Google.

Bolag som inte påverkas av Googles annonsblockering på webben är företag som:

  • Erbjuder bolån,
  • Billån
  • Studielån och
  • Företagslån

En bonde med får tog upp kampen mot Google

Några andra som tagit upp en kamp mot Google är förvånansvärt nog några helt andra än representanter från lånebranschen, närmare bestämt får. I denna artikel skrivs det hur Google vägrade inkludera lilla Färöarna i deras karttjänst Street View och hur en färöbo då bestämde sig för att ta saken i egna händer. Öarna som endast har 50 000 invånare, kan nu skådas genom kameror på fårens ryggar, som är fästa där med hjälp av en sele. Kamerorna är 360-gradersvarianter och även utrustade med mobiltelefoner, det ska möjliggöra att även de 18 öarna som ögruppen består av ska kunna visas upp för allmänheten. Med tanke på att det är en plats som i princip alltid varit dold för omvärlden är det en ganska stor omvändning. Om detta skriver Aftonbladet.