E-handeln fortsätter att växa

Det råder riktigt bra tider för Sveriges e-handlare. De svenska köpen på nätet fortsätter att öka. I jul beräknas de uppgå till hela 4,9 miljarder kronor.

636572-keyboard-money

Den svenska e-handeln forsätter att växa och under årets andra kvartal steg försäljningen med 15 procent, om man jämför med samma period förra året. Detta rapporterade Svenska Dagbladet Näringsliv. Framförallt är det barnartiklar och leksaker som har visat den kraftigaste ökningen, på 38 procent. Den största omsättningen i e-handeln står som vanligt hemelektroniken för. Under det andra kvartalet i år sålde den branschen för 8,8 miljoner kronor på internet. I år förväntas e-handeln omsätta 42,5 miljarder kronor totalt.

Starta en webbutik

Denna information visar att många beger sig ut på nätet för att handla varor. Därför är det en väldigt bra tid för företag att börja satsa på e-handeln. Den som ska starta en webbutik behöver först och främst en bra plattform. Detta kan till exempel magento e-handel erbjuda. Något annat som den som ska starta en nätbutik behöver göra är att räkna ordentligt på alla kostnader för produkterna man tänker börja sälja. Man behöver bland annat ha med i beräkningen vad inköp kostar, vad de kostar att lagerhålla, att marknadsföra och att skicka till kund. Det svåra är nämligen inte att starta en e-handel och sälja produkter, det är att få lönsamhet i företaget. Läs mer.

I jul slås rekord

Nu i jul kommer det handlas rekordmycket på nätet. Julhandeln på nätet hade till och med slagit rekord redan i slutet på november, skrev HD. Drygt var tredje julklapp som köpt hittills i år hade köpts på nätet och det hade handlats på nätet för 1,13 miljarder kronor, vilket ger en ökning på tio procent jämfört med förra året. Den totala e-handeln på nätet i jul beräknas uppgå till 4,9 miljarder kronor.