Få bättre batterikapacitet

iPhone har tidigare fått kritik för att batteriet dels förlorar kapacitet över tid, men även drar mycket redan från start. Hur kan du se till att alltid ha fulladdade batterier?

iphone laddareOm du använder din telefon mycket behöver du säkerligen ladda den rätt så ofta, då kan en ny laddare till iphone vara på sin plats. Kanske ha en i bilen, en på jobbet och en vid sängens sovrumsbord? Det är på dessa platser vi laddar våra mobiler mest.

Bättra på batteritiden

Apples egna hemsida kan du läsa om hur du gör för att maximera batteriet på din telefon:

  • Uppdatera till senaste iOS eftersom ny teknik ofta sparar ström.
  • Undvik extrema temperaturer, till exempel över 35°C eller under 0°C.
  • Vissa fodral runt telefonen kan göra denna för varm när du laddar batteriet. Ta av fodralet innan du sätter i laddningskabeln för att undvika överhettning som kan försämra batterikapacitet.
  • Ska du lägga undan telefonen en tid? Ladda då din enhet till hälften. Om du förvarar din mobil med ett fulladdat batteri under en längre dig kan batteriet förlora i kapacitet.
  • Förvara en avstängd enhet i en sval men torr miljö, gärna under 32°C. Förvara den inte längre än sex månader innan du ännu en gång ser till att ladda upp batteriet till 50 % och stänga av den igen.
  • Minska ljusstyrka när det inte behövs maxkapacitet, till exempel på kvällen, detta för att spara på batteriet.
  • Ha alltid WiFi påslaget eftersom en WiFi-anslutning drar mindre ström än vad mobilnätsanlutning för. Du sparar dessutom mobildata på det sättet.
  • Aktivera strömsparläget när det behövs, det förlänger batteritiden och minskar skärmens ljusstyrka och andra inställningar.

 

MacWorld IDG går det att läsa mer om hur du håller batteriets låga vid liv, genom att bland annat kolla om det verkligen är batteriet som det är fel på. Kanske är det något annat.

Lysande Apple-logga på mobiler?

Nästa år kommer eventuellt en lysande Apple-logga tillföras till iPhones. Det enligt en artikel i Mobil.se. Den som redan har en dator från Apple, en Mac Book till exempel – har förmodligen redan lagt märke till det lysande äpplet som ju är Apples logga och välkända varumärke. Frågan är om denna funktion, som ju är stilren och snygg, även kommer göra så att mobilen drar ännu mer batteri?